Hyperion Lyceum: Jasper houdt TedTalk op TEDxEindhoven

[av_one_full first min_height=” vertical_alignment=” space=” custom_margin=” margin=’0px’ link=” linktarget=” link_hover=” padding=’0px’ border=” border_color=” radius=’0px’ background=’bg_color’ background_color=” background_gradient_color1=” background_gradient_color2=” background_gradient_direction=’vertical’ src=” background_position=’top left’ background_repeat=’no-repeat’ animation=” mobile_breaking=” mobile_display=” av_uid=’av-2p9vhj’]

[av_textblock size=” font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-jly6ppcp’ admin_preview_bg=”]

Hyperion Lyceum: Jasper houdt TedTalk
op TEDxEindhoven

[/av_textblock]

[av_video src=’https://www.youtube.com/watch?v=i-FGZYSuoPE’ mobile_image=” attachment=” attachment_size=” format=’16-9′ width=’16’ height=’9′ conditional_play=” av_uid=’av-jnexvnx3′]

[av_textblock size=’15’ font_color=” color=” av-medium-font-size=” av-small-font-size=” av-mini-font-size=” av_uid=’av-23u1zr’ admin_preview_bg=”]

Jasper Rijpma (docent Grote Denkers, geschiedenis) gaf in december tijdens TEDxEindhoven een TedTalk over hoe je leerlingen leert voor zichzelf te denken. Een thema dat zeer actueel is. Vooral ‘leren kritisch te denken is nu belangrijker dan ooit’, aldus Rijpma. Tijdens het TEDx-evenement waren verschillende sprekers en bezoekers uit de hele wereld aanwezig die bij elkaar zijn gekomen om te praten over en van elkaar te leren op het gebied van technologie, design en innovatie

Snapchat, Instagram, Whatsapp, er komt nogal wat informatie op je af op een gemiddelde dag. Hoe ga je om met die informatie? Hoe beoordeel je nieuws op echtheid? Check je de bronnen? Hoe ga je om met privacy? Leerlingen besteden een aanzienlijke hoeveelheid tijd op het internet. In deze TED talk beargumenteert docent Jasper Rijpma dat leerlingen in deze ‘online jungle’ uitgerust moeten worden met een moreel kompas. Jasper geeft voorbeelden hoe het kritisch denkvermogen getraind wordt tijdens de lessen Grote Denkers en hoe de leerlingen leren om te oordelen over ethische dilemma’s. Zijn stelling: in deze veranderende wereld is het noodzakelijk dat we leerlingen leren om voor zichzelf te denken.

[/av_textblock]

[/av_one_full][av_button_big label=’Link to the article here’ description_pos=’below’ link=’manually,https://www.hyperionlyceum.nl/nieuws/2017-2018/jasper-houdt-tedtalk-op-tedxeindhoven’ link_target=” icon_select=’no’ icon=’ue800′ font=’entypo-fontello’ custom_font=’#ffffff’ color=’theme-color’ custom_bg=’#444444′ color_hover=’theme-color’ custom_bg_hover=’#444444′ av_uid=’av-jnexwj57′ admin_preview_bg=”][/av_button_big]

Like this article?